Stoomoven

Stoomoven Cursus

Stoomoven Cursus € 64,50 per persoon

Tijdens deze cursus leer je over de theorie van de stoomoven.
Waarvoor gebruik je hem, wat kan je ermee?
Je gaat met elkaar verschillende gerechten maken om zo ervaring op te doen.
Daarnaast behandelen we nieuwe technieken zoals sous vide en bespreken we de combi-stoomoven.

De stoomoven cursus duurt gemiddeld 3 tot 3,5 uur en vindt plaats op zaterdag om 10.00u.

In alle gevallen kun je alleen komen of schrijf je samen met een kookmaatje in.
Zelfs kleinere groepen zijn welkom.

De genoemde prijzen zijn inclusief btw, recepten, ingrediënten, drankjes en professionele begeleiding. En de afwas wordt uiteraard voor je gedaan!


2024
za 7 dec 10:00-13:00u (VOL)
2025
za 11 jan 10:00-13:00u (VOL)
za 1 feb 10:00-13:00u
za 15 mrt 10:00-13:00u
za 12 apr 10:00-13:00u
za 10 mei 10:00-13:00u
za 21 jun 10:00-13:00u

Over de cursus

Deze cursus is in 2010 ontwikkeld met als doel de gebruiker kennis te laten maken met het gebruik van de stoomoven. Hoe werkt zo'n oven nu, wat zijn de voordelen en wat kan ik ermee koken? Het bleek dat een grote groep mensen wel een stoomoven heeft, maar er niks mee doet. En dat is natuurlijk erg jammer. Zeker als je bedenkt dat het best een duur apparaat is.

Doel cursus

Tijdens de cursus ontdek je de mogelijkheden van de stoomoven zodat je er thuis ook echt mee aan de slag gaat. Er is ook een groep deelnemers die een nieuwe keuken aanschaffen en zich afvragen of de stoomoven wel geschikt is voor hen. Op deze manier maak je op een laag drempelige wijze kennis met de stoomoven en weet je zeker of je hem wilt aanschaffen. Of niet.
Boek hier je stoomovencursus

Smaakvol

 De groenten die uit de stoomoven komen behouden hun kleur en zijn veel lekkerder dan de gekookte groenten uit de pan.

Vitamen

 Het koken van de groenten in de stoomoven zorgt ervoor dat de vitaminen in de groenten niet verloren gaan.

Veelzijdig

Behalve groenten stomen kun je nog veel meer met de stoomoven zoals bijvoorbeeld vis, vlees en sous vide bereidingen.
Share by: