Deze kookworkshops zijn gebaseerd op de seizoenen. De meest toonaangevende seizoen zijn toch wel de lente en de herfst. De gerechten zijn dan ook geïnspireerd op de seizoensproducten. In de lente workshop maken we veel gebruik van groenten zoals de meiknollen, asperges en uiteraard het fruit van het seizoen, aardbeien. De herfst staat vanzelfsprekend in het teken van wild. Dus een hertenbiefstuk in het hoofdgerecht is ook echt de 'hero'.
Ook deze workshops duren 4 uur en we ontvangen jullie met een drankje. Als iedereen er is gaan we de keuken in. De schorten worden uitgedeeld, naamstickers gemaakt en uiteraard de handen gewassen.
De kookcoach zal dan de te bereiden gerechten met de groep doornemen. Een moment met veel interactie, dus zeker geen saaie uiteenzetting. Dan worden de recepten over de groep verdeeld. Iedere groep bereidt een gerecht voor de gehele groep. Tijdens het koken is er uiteraard ruimte om met elkaar te kletsen, bij andere groepen te kijken en natuurlijk een drankje te drinken. In de koelkast kan men zelf een drankje naar eigen keuze pakken. Deze koelkast staat vol met frisdrank, bier en wijn.
Als iedereen klaar is wordt het voorgerecht door de groep uitgeserveerd geheel met een korte presentatie van het gerecht. Zo volgen de verschillende gangen elkaar op. Na het dessert wordt de avond afgesloten met een lekker kopje koffie of thee. Na 4 uur wordt de avond afgerond en gaat iedereen huiswaarts.
Wat gaan we dan koken?
Herfstkoken Salade van gerookte hertenham, vijgen, kastanjechampignons en walnotendressing Pompoensoep met pittige salsa van zoete aardappel en bieslook olie Hertenbiefstuk met coating van grove mosterd, pastinaakmousseline en spruiten Citroentaart met bosfruit
Lentekoken Dorade met groene asperges Venkelsoep met gerookte makreel Maïshoenderfilet met voorjaarsgroente en een salsa verde Tompoes van aardbeien met kwart en aceto-vanillestroop