Inspiration Sessions
Wil jij nieuwe kookinspiratie opdoen?
Nieuwe kooktechnieken leren of je eigen vaardigheden verbeteren? Schrijf je dan in voor The Inspiration Sessions.
Tijdens deze kooksessies gaan we in op specifieke kooktechnieken zoals koken met de stoomoven of snijtechnieken. Of specifieke keukens zoals Vegan koken, Thais, Streetfood of Indonesisch.
Programma
Programma
De thema sessies duren gemiddeld 4 uur en bestaan uit een aantal specifieke thema’s. Een thema sessie kost
€ 69,50 (in 2026 €72,50) per persoon en kun je boeken via onze winkel.
THAIS: 16 nov, 15 mrt
Tijdens deze cursus leer je over de Thaise keuken en maak jij je eigen currypasta's en kook je een heerlijke pittige gamba-soep.
INDONESISCH: 26 okt (VOL), 22 feb, 21 jun
Deze keuken barst van de smaken en heeft ook nog eens meerdere groentegerechten. Maar we gaan ook zeker rendang en loempia’s maken. Met zelf gemaakte chilisaus. Een kennismaking met heerlijke gerechten als sambal goreng tahoe en sambal goreng telor.
ITALIAANS: 18 jan
Deze keuken kenmerkt zich door gerechten met relatief weinig ingrediënten die boordevol smaak zitten. De eenvoud zit hem daarin. Tijdens deze cursus ga je in ieder geval pasta maken. En de heerlijke ossobuco met gremolata.
SNIJTECHNIEK: 11 jan, 8 mrt, 10 mei
Tijdens deze cursus ga je leren snijden met een koksmes. Aan het eind van de cursus beheers je de techniek en daag ik je uit om thuis lekker veel te oefenen. Zodat jij als een heuse chef kunt snijden. Uiteraard maak je een aantal gerechten met de groenten die je tijdens de cursus hebt leren snijden. Denk aan brunoise of bijvoorbeeld julienne.
JAPANS: 30 nov (VOL), 17 mei
Tijdens deze cursus maak je een 3-gangenmenu en maak je kennis met een paar klassiekers zoals de Japanse pannenkoek Okonomiyaki en de zalm tataki. En natuurlijk teriyaki-spiesjes
INDIA: 9 nov, 19 apr
Tijdens deze cursus ga je verschillende gerechten bereiden; kip tandoori, linzensoep, puri en gulab jamun. En maak je kennis met de vele smaakmakers uit deze keuken.
Vis: 8 feb, 12 apr
Het bereiden van vis vergt wat vaardigheden die je tijdens deze cursus gaat leren. Krokant op de huid gebakken vis. Maar eerst ga je de deze vis fileren en leer je hoe je dit het beste kunt doen. Het maken van een vis bouillon en het koken met schaal- en schelpdieren ontbreken niet.
Kerst Koken: 13 dec, 14 dec
Laat je inspireren voor je eigen kerstmenu.
Boek hier je Inspiration Session
Tijdens deze cursus maak je een 3-gangenmenu en maak je kennis met een paar klassiekers zoals de Japanse pannenkoek Okonomiyaki en de zalm tataki. En natuurlijk teriyaki-spiesjes
Laat je inspireren voor je eigen kerstmenu.